12. feb. - rolig og avslappende dag - på kino :-)

 

Hjem

(Til Site Map)

(Flere Bilder)

Alle bilder som vises i teksten, kan sees i stort format på bildesidene :-)

 


Holder fortet.

Dette ble en rolig dag, preget mer av ferie enn av hardt arbeid. Hva? Har jeg misforstått noe? Dette er da tidenes ferie! Uansett så tok jeg det med ro i dag. Muligens for at Melbourne er en annerledes by enn Sydney.

Der Sydney lokker og drar folk ut i aktiviteter er Melbourne mer laid back. Her må folk selv oppsøke og lete fra det som er verd å hoppe på. Mulig at jeg er litt lat? Men jeg synes faktisk Melbourne er en litt kjedelig by. Stikk i strid hva jeg følte før jeg kom hit. Det er liv nok, ikke la meg si noe annet. Det syder og koker down town og butikkene ligger tett som torskerogn. Men det er liksom noe som mangler.

Kino.

Som den kinomann jeg er, må jeg liksom oppsøke en kino for å se hvordan den drives. Det var ikke lett. En skal liksom ikke reklamere for virksomheten sin her. Folk bare finner den, eller vet om den fra før. Jeg måtte spørre både en og to ganger før jeg fant en. Og det var en stor en, med 11 saler og en aldri så liten kiosk. Kinosjefen i Tønsberg, Berit Solvang, hadde krympet seg dersom hun hadde sett den. Og så de mulighetene da. Men kun en disk der de solgte popcorn, dispenserbrus og noen usle poser med sjokolade og potetgull. Nei dette var skralle greier. Rundt hjørnet på kiosken solgte de øl og vin, men det var kun til nytelse for de ventende. Det var ikke lov å ta med inn i salene.

Enorm kuppel dekker senteret som også inneholder en respektabel kino med 11 saler i fjerde etasje.

Kinoen lå altså i de øvre etasjer i et kjempe handlesenter, med en enorm kuppel på toppen. Den var rett og slett gedigen. Alt var tipp topp moderne og salene var heller ikke verst. Alt var sort, men to sjenerende nødlys ødela litt av inntrykket. Ellers var radene nummerert med bokstaver fra A og utover i alfabetet, mens stolene fulgte normal nummerering. Reklame og trailere kom hulter til bulter og en tekstmelding dukket plutselig opp på telefonen, uten at jeg hadde bedt om det. Det var reklame for popcorn og brus til en fordelaktig pris dersom en kjøpte dette sammen. Noe for SF-Kino? Stolene klappet ikke opp, de holdt seg nede og det var god plass til armer og bein, uten at sete og rygg lot seg bevege.

(til toppen)

 

 


Festival.

Det var visstnok også en type festival i byen. En mengde mennesker utkledd i fargerike klær trommet og spilte sambarytmer som remmer og tøy kunne holde. Det var et lurveleven av en annen verden, men kjempehyggelig. Stemningen var til å ta og føle på.

Festivaldag og sambaen rulet.

Rammen rundt var også unik. Fasadene til de forskjellige byggene lar seg simpelthen ikke beskrive, så der må dere vente på bilder.

Jeg skal redusere størrelser på en del bilder i kveld, så får vi se hvor langt jeg kommer. Det er tidkrevende arbeid og jeg sender i morgen av gårde til makker Henning en ny runde bilder i full størrelse, i posten. Det blir rundt 1 Gig, så det er noen hundre stykker. En del av dem legges nok ut tenker jeg. Han har vel den første pennen med bilder i hende når som helst vil jeg tro, de ble sendt fredag som var.

Fortsettelse følger - Melbourne museum....
 
             

(Hjem) (Til Site Map)