Dag 22 - Tatt i speeding....

 

Hjem

(Til Site Map)

(Flere Bilder)

Alle bilder som vises i teksten, kan sees i stort format på bildesidene :-)

 


Politi

Det er kjøredag, og på en kjøredag utsetter en seg ofte for unødvendige ting. Som i dag, på en av de meget brede og flate strekningene. Bilen er fin å kjøre, men den har ikke cruisecontrol, dessverre, slik den andre hadde. Dette straffet seg i dag. Jeg gled bortover highwayen i god flyt og merket ikke at speedometeret gled tilsvarende, før det lyste opp som et juletre i og rundt en møtende bil. Det var en politibil og den snudde rundt og kjørte opp bak meg der jeg hadde stanset. Fyren var hyggelig nok han, G’day osv. Han lurte på hvor jeg skulle som hastet slik. Jeg sa jeg skulle til Shark Bay, men skjønte fort at dette ikke var helt lurt, så jeg sa jeg hadde noen dager til rådighet. Høflig som bare australiere kan være ga han meg en liten advarsel og ba meg holde igjen litt. Han bemerket at slike biler dessverre ikke kom med cruisecontrol og ga således bilfabrikken skylda for min uvørenhet. Kjekk kar, gitt. Så hilste han og tok med seg kollegaen videre på sin ferd. Og jeg på min.

Lang tur, kort gjengivelse

Jeg skal ikke dra ut denne turen i mange ord. Det er langt fra Wave Rock til Shark Bay, over 100 mil, og jeg overnatter på et hotell som heter The Priory Hotel, i en søvning kystlandsby som heter Dongara. Her spiller et usannsynlig dårlig orkester musikk fra alle leire, men mest hensynsløs amerikansk fjellrock. Men det skal bli godt å sove etter all kjøringen., men jeg må fortelle en dyrehistorie først.

Ugle og emu

Jeg har sett mine første dyr i vill tilstand i dag. Jeg stanset ved telefonkontoret rett etter jeg forlot Kondinin motel i dag morges og der fortalte damen at hun var noe sen fordi de hadde noen ugler i trærne borti gata. Antakelig hadde redet falt ned med en gren og mor, far og barn ugle hadde mistet heimen og bodde nå på gata. Jeg måtte jo bort og ta bilder, og der satt de og ventet. Vakre var de, og et sjeldent syn på dagtid. De er jo nattugler.

Dagens ugle i naturen ved Kondinin.

Videre ble jeg senere på dagen oppmerksom på en emufamilie på tur bortover et jorde. Jeg stanset og fór ut med kamera for både bilde og film, men det ble bare film denne gang, da de ble redde og løp sin vei. Jammen kan de bruke beina gitt.

 

(til toppen)

 

 


Gull

En av bensinstasjonskjedene her heter Gull. Her er noen bilder fra et par av dem. Den ene har sågar dieselpumpen inne, og kassaapparatet nedfelt i gulvet. Ikke særlig praktisk spør du meg, med en tykk glassplate liggende over. I tillegg har de license to chill, og det er jo fint, så varmt det kan være her. Men det var ganske kjølig i dag.

Morsom tekst.

Det kommer visst av syklonen der oppe i nord. Det blir kaldt vær her nede, men de har hatt førti døgn uten regn og med temperaturer mellom tretti og førti, så de er glad til. Vindmøllene som er så spesielle for dette landet blir brukt til å pumpe vann fra en brønn og inn i en tank. Alle har slike tanker og disse møllene er visstnok meget effektive. Vogntogene her er jo i lengste laget, har jeg nevnt. Jeg fikk tatt et bilde i forbifarten i dag, i 120. Ikke av de lengste, men langt nok.

Vogntog i 120.

 

.... i morgen er Odd-Gunnar i Shark Bay - der hvor alt begynte........ heng med :-)

 

(Hjem) (Til Site Map)