Dag 25 - Tree Top Walk i Walpole.

 

Hjem
(Til Site Map)

Alle bilder som vises i teksten, kan sees i stort format på bildesidene :-)

 
(Flere Bilder)


Tree Top Walk

Jeg ombestemte meg i dag morges. Jeg ville bli et par dager til i Perth. Trangen til å se denne spesielle menneskelagde stien høyt oppe i luften, blant tretoppene ble for stor.

Avstander er liksom ikke noe å bry seg så mye om her borte. Hva er vel 45 mil, hver vei? Pyttsann! Det er jo bare rett borti gata. Jeg la i vei i titida med nesen rett sørover. Trengte bare å gi beskjed til bilutleierne så var alt i orden. Det var på tide å fange flere insekter med bilen. Naturen sørover var faktisk en god del mer innbydende enn den hadde vært i nordlig retning. Her var mer folk, lavere fartsgrenser, sikkert pga flere folk, i det hele tatt, mer sivilisert.

Manjimup

Jeg valgte ut overnattingssted på vei nedover, og det måtte bare bli Manjimjup, på grunn av navnet. Jeg stanset der og bestilte rom for natten og fortsatte videre til Valpole, som var utgangspunktet for disse trærne. Nå viste det seg snart at det var mange kilometer forbi dette stedet, faktisk nesten til Denmark. Ja, det stemmer, neste tettsted heter faktisk det.

De mektige trærne

Etter å ha tatt av fra veien og tauet ca. seks kilometer rett inn i tjukkeste skauen, kom jeg til en bom og videre til en parkeringsplass. Her sto en hyggelig herremann og tok i mot. Han forklarte hvordan ting hang sammen og jeg gikk videre til billett og innsjekking. Deretter begynte oppstigningen. Det var en enorm rampe der det bare var å traske i vei, skrått oppover til jeg nådde tretoppene. Det var en overveldende følelse, og på toppen var jeg 40 meter over bakken.

Det var langt ned, mye lenger enn det fremgår av bildene. Utrolig store disse eukalyptusene som her besto av mest Tingletrær, både røde og gule.

Det er langt ned ja.

 

(til toppen)

 

 


Ved roten

En ting var å se disse kjempene fra oven. En helt annen opplevelse var det å se dem fra roten, bokstavelig talt.

De var jo simpelthen enorme. På ett av bildene i kiosken, fra gammel tid, ser en hel bil som er rygget inn i et tre og to personer står romslig, ved siden av og det kunne vært plass til ennå flere.

Dette treet har nok tatt plass i historiebøkene, men det var jo formidabelt. Mange av disse trærne kan bli hele 400 år gamle og 75 meter høye. Tree Top Walk ble bygget i 1996.

Stort

Det var i det hele tatt en mektig opplevelse og den ble ikke redusert av at fluene hadde tatt seg en fridag. Det var faktisk ikke en eneste flue å oppdrive, og fluehatten ble liggende i lommen.

Blitt en vane, å stå inne i trær.

 

(Hjem) (Til Site Map)