Dag 42 - En fin dag for bursdag og ... strippeklubb

 

Hjem
(Til Site Map)

Alle bilder som vises i teksten, kan sees i stort format på bildesidene :-)

 
(Flere Bilder)


12. mars 2008. Fin dag for bursdag

Darling Harbour

Tok den to etasjer høye tuben ned til sentrum. På veien til stasjonen fikk jeg øye på en morsom plakat. Med assosiasjoner til de australske gutta som har reist verden rundt og underholdt med tissefantene sine, kunne det vært artig å se hva de hadde å by på. Er nok hjemme da. I dag gikk turen til Darling Harbour. Der det er utplassert en anselig mengde med restauranter langs brygga. Akkurat som en annen by jeg vet om.  Noe ikke Tønsberg har er et stort akvarium som er utvidet med to kjempestore flytetanker der de har plassert seler i den ene og fisk i den andre. Med fisk mener jeg alt fra smått til stort, inklusiv hai og djevelrokker. Et par av haiene var på anselig størrelse, over tre meter. Ellers måtte jeg bare se det fantastiske kloakkdyret, Platypus. Dyret som legger egg og har felles kjønn og kloakkhull, som jeg har nevnt tidligere. Nå fikk jeg også tatt bedre bilder.

Pengeinnsamler

En kjempesmart innretning var utplassert for å reise midler til akvariet. En legger en mynt i plastikk renna og den faller ned i den gule trakta med nøyaktig innfallsvinkel og hastighet. Så kan man følge mynten sin i x-antall runder før den virkelig får opp farta ned i flaskehalsen, før den til slutt faller ned i dunken. På denne måten blir det underholdning å gi penger, og moro. Dette er noe å ta etter i Norge også, særlig nå når spilleautomater er forbudt.

Hai

Det er fascinerende å se fisk fra fiskens eget domene. Å gå nede i vannet i en tunnel og se fisk, hai og rokker er spennende. Særlig haiene der de svømmer rundt med dødt blikk bare for å holde seg i bevegelse. De dør dersom de stopper opp for lenge, da de ikke har bevegelige gjeller. De er helt avhengige av at vann sirkulerer kontinuerlig gjennom den åpne munnen og ut gjellegitteret på sidene. At ikke haiene spiser fisken som er i samme basseng er pussig, kanskje de blir tamme i fangenskap, der de blir foret til faste tider? Et sted hadde tunnelen også glassgulv, så da hadde vi vann på alle kanter. Da jeg til slutt kom ut av hvalfiskens buk, så å si, hadde det vokst seg en lang og bulkete kø, som fulgte en køordner inne og fortsatte langt ut på fortauet. Da jeg gikk inn var det ingen, så det kan en jo kalle litt flaks.

(til toppen)

 

 


IMAX

Kunne jo ikke ha vært her uten å ta en tur på Imaxkinoen. Den skrøt av å ha verdens største lerret for Imaxkinoer, og det var virkelig gedigent. Damen i luken visste at vår Imaxkino i Oslo var nedlagt, og syntes oppriktig at det var synd. Filmen jeg valgte var om dinosaurer, det var også den som startet først. De har kommet langt i å utvikle teknikken med brillene. De består av horisontale og vertikale linjer som får fram 3-D teknikken. De må fremdeles benytte to parallelle filmruller som må være totalt synkrone med hverandre. Det kommer nok snart en teknikk der en slipper de tunge rullene, men enn så lenge.

Strippebar

Som en bursdagspresent til meg selv gikk jeg på strippebar etter en utsøkt and. Jentene var pene og teknikken var utsøkt i de såkalte dansestolpene. Egentlig var det litt feil å kalle det stripping, da de ikke hadde all verdens på i det hele tatt. Da klærne falt var det som en følge av at folk festet en 20 dollarseddel i strømpebåndet på låret. Da gikk alle tekstilene av og damene viste alt de hadde på kloss hold. Dog var de ganske beskyttende med en hånd over det helligste stort sett til enhver tid. Betalte en 80 dollar, ble det privat visning på enda klossere hold, Da var ikke hånden der. På den annen side var det forbudt å røre.

Jeg la merke til enkelte av gjestene som hadde gjentatte besøk på bakrommet. Stakkars, de måtte ha mer penger enn vett. En morsom vri på veksel var å gi tilbake penger på brett, med en viss del av summen som mynt der de kunne brukt sedler. Eksempel: Tilbake på en 20 dollarseddel besto av en femmer og resten mynt, selv om en øl kostet 8 dollar og en kunne gitt tilbake en tier og to dollar. De ville jo ha mer driks. En av damene ble litt sur da jeg forsynte meg av to veksler på brettet. Jeg tok riktig og la tilbake to dollar som driks, men tok alt over i sedler. Jeg syntes det var litt moro, måtte jo på en måte si fra at jeg ikke syntes det var nødvendig å gjøre det på den måten.

Fyren i døra som geleidet meg inn pekte på sedlene jeg fikk i retur på inngangsbilletten og ville ha en femmer for personlig innsats. Det fikk han ikke, men han var like blid. Hvordan jeg kom meg hjem utpå natten er jeg litt usikker på, men jeg våknet like hel på hotellet dagen etter. Jeg hadde en liten disputt med å komme inn riktignok. Jeg fant ikke nøkkelkortet og regnet med å ha glemt det på rommet. Etter gjentatt banking og oppgitte miner hos den stakkars vakten fikk jeg nytt kort. Jeg fant etter hvert også det gamle kortet, det lå i kortlommen i beltespennen jeg hadde rundt livet hele kvelden. Det sa jeg ikke dagen etter.

... følg med til dagen derpå...

 

 

 

(Hjem) (Til Site Map)