Dag 43 - Dagen derpå - 13. mars

 

Hjem
(Til Site Map)

Alle bilder som vises i teksten, kan sees i stort format på bildesidene :-)

 
(Flere Bilder)


Dagen derpå

Jeg våknet som nevnt i sengen på hotellet. Heldigvis. Og bildet som er tatt utenfor politistasjonen illustrerer litt om hva jeg følte jeg hadde rundt halsen da jeg gikk hjemover til hotellet midt på natta. Samtidig har jeg en sterk følelse av at uansett hvilken tilstand jeg hadde vært i så hadde folk hjulpet, og ikke robbet. Det er sånn de er her. Et land i trygghet, med trygge mennesker, hyggelige mennesker, uansett hvilket distrikt en er i. Dette var et såkalt red light district, der samfunnets tvilsomme driver sine geskjefter. Likevel kan en føle seg trygg der uansett. Er det ikke fint? Dette er landet, helt klart. Folkens! Dra hit på ferie! Ikke nøl, dette landet ligger utenfor allfarvei, likevel er det som å komme hjem.

Tørst og sulten

Ruslet bort til Kings Cross igjen og tok en matbit. Reiste så til sentrum og så en film. Ruslet så gatelangs for å nyte de siste timene av Australias puls. Det begynte liksom å gå opp for meg at det nå bare var timer igjen av mitt opphold på denne sagaøya. Verdens største øy, som samtidig var et kontinent og et land. Et kontinent som påstås være det eldste av dem alle, til tross for at alle hang sammen for 250 millioner år siden. Et kontinent som ikke lenger har høye fjell. De er slitt ned til såkalte ranges. Derfor har vi Uluru og sånne ting liggende rundt.

 

 
 


Mange tanker suser gjennom skallen denne siste dagen. Dette har vært den mest komplette, alt-gikk-på-skinner-ferien i mitt liv. Alt har stemt fra ende til annen. Reiserute, reisemetode, økonomi, alt. Til og med forventningene. Dette har absolutt vært min drømmeferie, og jeg vil bruke flere år på virkelig å fordøye og forstå hva jeg virkelig har vært med på.

Tror ikke jeg vil skrive noe mer i dag. Dette er egentlig litt overveldende. Og jeg tenger tid til å fordøye det faktum at fra i morra er det ikke lenger noe Australia å våkne opp til. Bare minner, gode minner. Minner som vil vare livet ut. Og jeg anbefaler alle på det varmeste å komme hit. Ikke nødvendigvis til alt det jeg har gjort, men til steder, byer, som kanskje har falt i smak for dere der hjemme. Og spør meg gjerne dersom det er noe dere lurer på. Jeg svarer mer enn gjerne, så fremt jeg kan.

Det neste nå er hjemturen og det kan jo bli interessant. Kina neste, med overnatting i Shanghai. Spennende.

 

 

 

(Hjem) (Til Site Map)